Dags för fönsterputs

Hösten är den perfekta tiden för fönsterputs. Det svalare vädret och de kortare dagarna innebär att du kan få fönstren skinande rena utan att behöva oroa dig för att värmen eller solen ska få dem att torka för snabbt. Dessutom, vem älskar inte doften av nyputsade fönster? Följ de här tipsen så kommer dina fönster att se ut som nya på nolltid.

När det gäller fönsterputs är det viktigt att ha rätt material för att se till att fönstret glänser. Börja med en hink, eftersom den ger ett tillräckligt stort utrymme för att tvätta och rengöra fönstret. Därefter tar du en svamp eller ännu hellre en mikrofiberduk. Detta kvalitetsmaterial är extremt effektivt vid fönsterputsning och kommer att se till att inga ränder lämnas kvar. Komplettera ditt kit genom att köpa rengöringsmedel och andra rengöringsmedel för allmänna ändamål eller specialprodukter för att ta itu med svårare fläckar. Med alla viktiga detaljer redo kan du nu rengöra all smuts på fönstren och befria dina fönster från irriterande fläckar!

Även om olika rengöringslösningar fungerar på olika sätt är ett av de första stegen att förbereda en hink med varmt vatten. Detta kan vara särskilt användbart när det gäller ytor som fönster eller vinylgolv, som kräver varmt vatten för att rengöras effektivt. Innan du tillsätter rengöringslösningen måste du se till att hinken har en tillräcklig mängd varmt vatten. När du har tillräckligt mycket kan du tillsätta önskad mängd rengöringslösning och börja med din uppgift!

Att putsa fönster kan vara en jobbig och tröttsam uppgift, men med rätt utrustning är det relativt enkelt. Börja med att hämta en hink med rent varmt vatten, för det kommer att underlätta processen. Doppa sedan din svamp i det och börja skrubba! Använd försiktiga men bestämda drag för att ge dina fönster en gnistrande glans. Varma hälsningar Anita i Uddevalla