Min renovering

Nytt kök eller renovering av ditt befintliga? Med rätt kunskap och eftertanke är det möjligt att göra mycket stora skillnader med en liten budget. Det känns roligt att få skriva detta inlägg för jag har verkligen testat på detta under de senaste två åren. Jag har renoverat ett helt hus, från kök till badrum och allt däremellan. En del hjälp fick jag av ett byggföretag i Knivsta men annat gjorde jag själv. Det är klart att man inte kan göra allt själv, men det är möjligt att göra mycket mer än vad man tror. Här kommer lite tips på hur du kan få det bästa resultatet av din budget.

1. Fundera på vad du verkligen behöver

När man ska renovera ett kök, eller något annat rum för den delen, är det lätt att fastna i de estetiska aspekterna. Man tänker på hur det ska se ut och glömmer bort den praktiska sidan av saken. Innan du börjar shoppa runt för olika idéer, ta reda på vad du verkligen behöver i ditt nya kök. Hur stort är det, och hur mycket förvaring behöver du? Det är inte så konstigt att man ofta köper mer än vad man egentligen behöver, speciellt när det gäller inredning. Man ser en fin kökshandduk och tänker ”det måste jag ha” utan att reflektera över om man verkligen har plats för den i sitt nya kök.

2. Jämför priser

Att jämföra priser, det ska man göra oavsett om det handlar om att anlita ett byggföretag eller köpa material själv. Det finns alltid flera olika alternativ att välja mellan och det är inte säkert att det dyraste alternativet är det bästa. Jämför priser och läs på noga innan du bestämmer dig för något.

3. Gör det själv, prova i alla fall, du kommer att utvecklas något enormt. Ett stort lycka till!